Emotioneel - sociaal

De emotioneel- sociale ontwikkeling is de ontwikkeling van een eigen persoonlijkheid, die overeenkomt met verwachtingen en gedragingen in de sociale context.

Bij dit proces hoort het ontdekken van eigen emoties en het ontwikkelen van een reëel zelfbeeld.

Het kind leert om naast zichzelf, ook anderen te begrijpen en hier op een sociaal vaardige manier mee om te gaan.

 

In het proces van emotionele groei zal het kind positieve en negatieve emoties tegenkomen. In onze visie dient er balans  te zijn tussen deze emoties. Te veel negatieve emoties (frustraties) kunnen leiden tot spanningen en innerlijke onrust. Zijn er te veel positieve emoties, dan zou het kunnen dat er problemen ontstaan bij het omgaan met teleurstelling, tegenslag en stress. Het is belangrijk om zowel de positieve als de negatieve emoties de ruimte te bieden en te laten ervaren. Deze gezonde frustraties prikkelen persoonlijke groei en gaan we niet uit de weg.

 

De sociale ontwikkeling omvat het krijgen van begrip voor andere mensen en het ontwikkelen van positief gedrag en vaardigheden ten opzichte van de medemens. Hier valt ook sociale cognitie onder. Dat wil zeggen dat het kind kennis heeft van omgangsregels en relaties tussen mensen.

Kinderen en volwassenen willen het gevoel hebben erbij te horen, deel uit te maken van een gemeenschap, de school. Dit geven wij vorm door het hele jaar groepsvorming centraal te stellen als onderdeel van het sociaal veiligheidsplan. In dit plan (zie…) is vastgelegd hoe wij als school actief werken aan een veilig schoolklimaat. We streven hiermee naar een basis voor goede relaties tussen kinderen onderling, als ook voor de leerkrachten binnen onze school.

Nieuws

Vrijdagmiddag 4 oktober vrij

Op vrijdag 4 oktober is het jaarlijkse bestuursuitje voor het team van de Oosteinder. Dit betekent dat alle leerlingen op deze dag om 12.00 uur vrij zijn. 

6 septemberLees verder
Extra nieuwsbericht verstuurd

De Oosteinder is op vrijdag 15 maart open en er zal gewoon les worden gegeven. Er is een extra nieuwsbericht hierover verstuurd aan alle ouders.

Het nieuwsbericht is ook te vinden op de website onder het kopje documenten/ nieuwsbrief.

14 maartLees verder

Kalender

<< januari 2020 >>
madiwodovrzazo
       
303112345
       
6789101112
       
13141516171819
       
20212223242526
       
272829303112
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...