Jeugdfonds Sport en Cultuur

Je kind wil graag sporten, op muziekles, schilderen of aan theater doen, maar er is hier geen geld voor? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan wellicht hierin steunen.

 

Wilt u hierover meer informatie, klik dan op de volgende link:

 

Jeugdfonds Sport en Cultuur

 

Voor een aanvraag kun je contact opnemen met de directie. 

Dat kan door even langs te komen, maar dat mag ook via SchouderCom. 

Nieuws

Fijne vakantie!

Alle kinderen zijn net op zoek gegaan naar de Meester Ryan vossen.

Als je een vos gevonden had, dan kreeg je een letter.

 

En het is gelukt! Alle vossen zijn gevonden.

Wanneer je de letters op de juiste volgorde had gezet, was dit het antwoord:

 

FIJNE VAKANTIE!

Stan (groep 7B) is de nieuwe kinderburgemeester!

Stan uit groep 7B is komend jaar de kinderburgemeester van de gemeente Aalsmeer. Wij zijn super trots op hem! Hieronder een artikel hierover uit de Nieuwe Meerbode.

 

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer heeft een nieuwe kinderburgemeester. Het is de 11-jarige Stan van Kessel van RKBS De Oosteinder. Hij werd dinsdagmiddag door een jury gekozen uit vijftien kandidaten. Donderdagavond tijdens de raadsvergadering krijgt Stan officieel de keten overhandigd uit handen van Anne van Duijn wiens periode daarmee eindigt. Stan van Kessel vertelde over zijn plannen met zwaaitegels bij ouderen, meer drinkwaterpunten en minder plastic. De jury, bestaande uit gemeenteraadslid Dirk Biesheuvel van Absoluut Aalsmeer, de huidige kinderburgemeester Anne van Duijn, Manon de Jong van Stichting Buurtwerk en Peter Maarsen van gemeente Aalsmeer, was na zijn presentatie unaniem in zijn beslissing dat Stan de opvolger wordt van Anne.  

 

Kinderen stem geven

Stan is daarmee het komende schooljaar het gezicht van de kinderen van Aalsmeer en Kudelstaart. Stan wordt onder andere voorzitter van de kinderraad, geeft kinderen een stem, legt af en toe werkbezoeken af met de burgemeester en wethouders, speelt de hoofdrol in diverse campagnes, is bij verschillende ceremonies en evenementen en, niet onbelangrijk, ontvangt, samen met de grote burgemeester, Sinterklaas. De gemeente Aalsmeer wil met het instellen van de functie van kinderburgemeester de betrokkenheid van het Aalsmeerse college bij kinderen versterken en kinderen meer betrekken bij beleid dat over kinderen gaat.

 

Inhuldiging

Aan het begin van de raadsvergadering van donderdag 7 juli om 20.00 uur krijgt Stan van Kessel de keten van de kinderburgemeester omgehangen door Anne. Vanaf dat moment is hij officieel de nieuwe kinderburgemeester. De nieuwe samenstelling van de kinderraad wordt rond 15 juli bekend. 

 

(Nieuwe Meerbode, 6-7-22)

 

Kalender

<< augustus 2022 >>
madiwodovrzazo
       
1234567
       
891011121314
       
15161718192021
       
22232425262728
       
2930311234
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren