Ouder - kind - adviseur

Ouder & Kind adviseur

Gemeente Aalsmeer en Amstelveen

Inloop op maandagochtend 8.30-12.00 uur (op afspraak vanwege de coronamaatregelen)

Nada El Massoudi (n.el.massoudi@amstelveen.nl of 06-18564546) 

 

Mijn collega Stella is tot en met september 2021 met zwangerschapsverlof.

Mijn naam is Nada el Massoudi en gedurende het zwangerschapsverlof van Stella ben ik als ouder & kind adviseur op maandagen aanwezig op De Oosteinderschool. Als ouder kunt u met vragen bij mij terecht over de ontwikkeling van uw kind(eren), de opvoeding, zorgen, ondersteuning, sociale vaardigheden of om gewoon even te sparen. Samen bespreken wij de mogelijkheden en stemmen wij af. Ik kan uw kind(eren) begeleiden,
maar kan ook verwijzen naar een zorgaanbieder. Ook is het mogelijk om aan te sluiten bij gesprekken met bijvoorbeeld de leerkracht, de intern begeleider en/of uw kind(eren).
De begrippen jeugdhulp en jeugdzorg lijken veel op elkaar, maar daar zit een behoorlijk
verschil in. Jeugdhulp is er in het preventieve kader. Opvoeden is/ligt persoonlijk. En dat geeft helemaal niks. Kinderen en daarmee ook hun ouders hebben het recht om vroegtijdig hulp in te schakelen. Juist om te voorkomen dat kleine vragen uitgroeien tot obstakels.

 

Loop gerust even binnen, bel of mail met uw vragen.
Misschien tot snel! 

 

 

 

     
 

 

Nieuws

Toch een beetje carnaval!

Normaal gesproken vieren we met de hele school carnaval met allemaal spelletjes, een casino, restaurant, waarzeggers, modeshow en zelfs een spooktunnel. Dit jaar was al snel duidelijk dat het niet op dezelfde manier kan doorgaan.  

 

Gelukkig is het vandaag toch nog een beetje carnaval op de Oosteinder. De kinderen mogen verkleed komen en de oudercommissie heeft gezorgd voor iets lekkers. Alle kinderen maken een masker en er is ook aandacht voor de groepsvorming. Daarnaast gaan sommige lessen gewoon door, maar wie kan nou zeggen dat hij ooit een rekenles in een Mariopak heeft gehad, of een (sneeuwballen)dictee verkleed als prinses? 

 

Ook is er in deze week in elke klas besproken waarom we eigenlijk carnaval vieren. Weet u het?  

Carnaval wordt elk jaar op een andere datum gevierd. Deze datum heeft alles te maken met het paasfeest. Pasen valt altijd op de eerste zondag na de eerste volle maan in de lente. Carnaval begint precies 7 weken eerder dan eerste paasdag.  De woensdag na carnaval heet Aswoensdag. Die dag is het begin van een tijd van vasten, men eet dan 40 dagen heel sobere maaltijden.  Er zijn verschillende theorieën over de herkomst van de naam. Sommige mensen zeggen dat carnaval komt van het Latijnse woord carna vale, dat betekent afscheid nemen van vlees.  

 

Carnaval is een katholiek feest. De kerk vond het beperkt eten (het vasten) voor veertig dagen een belangrijk onderdeel van het geloof. Ook Jezus had veertig dagen gevast in de woestijn. Voor de vastentijd mocht er nog flink gegeten en gedronken worden. Er werd zelfs een feest van gemaakt, carnaval! 

12 februariLees verder
Hoera! Fijn dat je er weer bent!

Wat een mooie ontvangst vanochtend.

Een plein vol ballonnen en een spandoek.

Vanochtend was de oudercommisie al vroeg in de weer om dit mogelijk te maken. Bedankt hiervoor!

De sneeuw en de vrolijke kinderen maakten het plaatje compleet. 

Fijn om iedereen weer te zien.

8 februariLees verder

Kalender

<< mei 2021 >>
madiwodovrzazo
       
262728293012
       
3456789
       
10111213141516
       
17181920212223
       
24252627282930
       
31123456
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren