Ouder - kind - adviseur

Ouder & Kind adviseur

Gemeente Aalsmeer en Amstelveen

Inloop op maandagochtend 8.30-12.00 uur (op afspraak vanwege de coronamaatregelen)

Nada El Massoudi (n.el.massoudi@amstelveen.nl of 06-18564546) 

 

Mijn collega Stella is tot en met september 2021 met zwangerschapsverlof.

Mijn naam is Nada el Massoudi en gedurende het zwangerschapsverlof van Stella ben ik als ouder & kind adviseur op maandagen aanwezig op De Oosteinderschool. Als ouder kunt u met vragen bij mij terecht over de ontwikkeling van uw kind(eren), de opvoeding, zorgen, ondersteuning, sociale vaardigheden of om gewoon even te sparen. Samen bespreken wij de mogelijkheden en stemmen wij af. Ik kan uw kind(eren) begeleiden,
maar kan ook verwijzen naar een zorgaanbieder. Ook is het mogelijk om aan te sluiten bij gesprekken met bijvoorbeeld de leerkracht, de intern begeleider en/of uw kind(eren).
De begrippen jeugdhulp en jeugdzorg lijken veel op elkaar, maar daar zit een behoorlijk
verschil in. Jeugdhulp is er in het preventieve kader. Opvoeden is/ligt persoonlijk. En dat geeft helemaal niks. Kinderen en daarmee ook hun ouders hebben het recht om vroegtijdig hulp in te schakelen. Juist om te voorkomen dat kleine vragen uitgroeien tot obstakels.

 

Loop gerust even binnen, bel of mail met uw vragen.
Misschien tot snel! 

 

 

 

     
 

 

Nieuws

Opening Boekenwonderland
Bij de aftrap van de Kinderboekenweek hebben we ook onze nieuwe schoolbibliotheek geopend. Een leerling uit groep 7A heeft de prachtige naam 'Boekenwonderland' bedacht. Er hebben zich genoeg hulpouders/ oma's aangemeld, waardoor we de bibliotheek op woensdag en vrijdag kunnen openen van 10:00 tot 12:00 uur.
Intussen zijn er heel veel mooie nieuwe boeken aangekocht. De collectie zal regelmatig worden bekeken en zo nodig aangevuld. We willen vooral het leesplezier, de motivatie en de verwondering stimuleren. We hebben een uitleensysteem aangeschaft waarin de kinderen boeken kunnen zoeken in onze schoolbibliotheek, maar ze kunnen ook via dit systeem zoeken in de catalogus van bibliotheek Amstelland. Tevens kunnen ze hier leeslogjes schrijven en boeken tippen aan anderen. 
 
Gedurende de Kinderboekenweek zijn er leuke activiteiten op de verschillende locaties van bibliotheek Amstelland. Tip: neem eens een kijkje op de website van de bibliotheek: Bibliotheek Amstelland - Amstelveen, Aalsmeer en Uithoorn (debibliotheekamstelland.nl)
6 oktoberLees verder
Oosteinder Kunstroute

We kijken terug op een zeer geslaagde feestweek.

Na de spectaculaire opening op maandag hebben alle groepen een kunstles gekregen van een kunstdocent. 

Deze kunstwerken zijn op donderdag tentoongesteld in de wijk tijdens onze eigen Oosteinder Kunstroute.

 

In de hele wijk zagen we kinderen, ouder, opa's en oma's met een plattegrond lopen op zoek naar de tuinen. 

De tuinen waren allemaal mooi ingericht en kinderen konden vol trots hun eigen kunstwerk laten zien. 

Overal hingen mooie kleurplaten achter de ramen. De jury heeft de hele wijk doorgefietst en heeft 3 winnaars uitgekozen. Zij zullen nog deze week verrast worden met een prijs. 

 

Ook op het schoolplein was het erg gezellig. Iedereen heeft heerlijk genoten van de suikerspin (het was het wachten waard), popcorn, limonade en de spelletjes. 

 

De week is afgesloten met een zeer geslaagd schoolreisje, met prachtig weer.

Wij vonden het een fantastische week en hebben ervan genoten!

28 septemberLees verder

Kalender

<< oktober 2021 >>
madiwodovrzazo
       
27282930123
       
45678910
       
11121314151617
       
18192021222324
       
25262728293031
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren