TopOndernemers past goed bij het onderwijs in de 21e eeuw en bij de Oosteinder

Onze kinderen leren in de 21ste eeuw. Een tijd waarin door het bedrijfsleven ‘nieuwe’  vaardigheden als ‘onderzoekend leren’, ‘leren te leren’ en bijvoorbeeld ‘telkens nieuwe uitdagingen aangaan’ als belangrijk worden gezien. De wereld verandert in een snel tempo en wordt steeds digitaler. Door nieuwe technieken komen mensen makkelijker in contact met anderen, kunnen ze informatie delen en kunnen ze samenwerken waar en wanneer ze maar willen.

Over de hele wereld wordt dan ook nagedacht over de vaardigheden die men in dit verband nodig heeft. Duidelijk is dat bij het leren in de 21e eeuw skills als samenwerken, opdoen van kennis, creativiteit en ict-vaardigheden een belangrijke rol spelen. Daar sluiten we met het vak Topondernemers op aan.

 

De leerkrachten staan open om het vak wereldorientatie op een vernieuwende manier aan te bieden. Waarbij niet alleen aan kennisoverdracht door de leerkracht wordt gedaan, maar ook beroep wordt gedaan op de verantwoordelijkheid en eigenaarschap van het opdoen van kennis door de leerlingen zelf.

Ook voor ouders is het van belang om niet alleen te kijken naar kennisoverdracht, maar ook open te staan voor dit leerproces.

 

Het kind mag creatief denken, probleemoplossendgericht denken, ondernemerschap tonen, initiatiefrijke houding aannemen alsmede een nieuwsgierige en onderzoekende houding te hebben.

 

Nieuws

Vrijdagmiddag 4 oktober vrij

Op vrijdag 4 oktober is het jaarlijkse bestuursuitje voor het team van de Oosteinder. Dit betekent dat alle leerlingen op deze dag om 12.00 uur vrij zijn. 

6 septemberLees verder
Extra nieuwsbericht verstuurd

De Oosteinder is op vrijdag 15 maart open en er zal gewoon les worden gegeven. Er is een extra nieuwsbericht hierover verstuurd aan alle ouders.

Het nieuwsbericht is ook te vinden op de website onder het kopje documenten/ nieuwsbrief.

14 maartLees verder

Kalender

<< oktober 2019 >>
madiwodovrzazo
       
30123456
       
78910111213
       
14151617181920
       
21222324252627
       
28293031123
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...