Werkvormen en hulpkaarten

TopOndernemers kent ongeveer 15 verschillende werkvormen. Deze werkvormen staan omschreven op de hulpkaart. TopOndernemers gaat ook uit van Meervoudige Intelligentie (MI).

 

Intelligentie betekent volgens de grondlegger van Meervoudige Intelligentie,  Gardner: de bekwaamheid om te leren, om problemen op te lossen. Dit kan volgens hem op verschillende (dus meervoudige) manieren. Dit betekent dat je op sommige manieren meer intelligent bent dan op andere. Gardner rekent ook niet-cognitieve vaardigheden zoals motorische handigheid en muzikaliteit tot sub vormen van intelligentie.

 

De verwerking van de kennis kan op verschillende manieren. Zo kan de verwerking van een kaart over ‘Napoleon’ door middel van een toneelstuk of door het schrijven van een verslag. Er kunnen PowerPoints worden gemaakt of prezi’s. De kinderen maken folders, verslagen, muurkranten, posters, werkstukken, uitlegplaten of tijdbalken. Ze houden presentaties of doen interviews.

Waar een product aan moet voldoen (eisen) is vastgelegd in een hulpkaart. Te denken valt dan aan de lengte van de tekst, de verhouding tekst/ plaatjes, aanwezigheid van de sleutelwoorden, indeling, beantwoorden leervraag etc.

Voorbeelden van de producten vindt u onder de button ‘producten’.

Nieuws

Vrijdagmiddag 4 oktober vrij

Op vrijdag 4 oktober is het jaarlijkse bestuursuitje voor het team van de Oosteinder. Dit betekent dat alle leerlingen op deze dag om 12.00 uur vrij zijn. 

6 septemberLees verder
Extra nieuwsbericht verstuurd

De Oosteinder is op vrijdag 15 maart open en er zal gewoon les worden gegeven. Er is een extra nieuwsbericht hierover verstuurd aan alle ouders.

Het nieuwsbericht is ook te vinden op de website onder het kopje documenten/ nieuwsbrief.

14 maartLees verder

Kalender

<< oktober 2019 >>
madiwodovrzazo
       
30123456
       
78910111213
       
14151617181920
       
21222324252627
       
28293031123
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...