Visie

Vanuit balans werken we samen aan ontwikkeling.

Bovenstaande slogan hoort bij onze aangepaste missie en visie van onze school. 


Hoe zijn wij tot onze aangepaste visie gekomen?

De visie die al sinds 2003 in ons schoolplan en schoolgids staat is ‘De school moet een plek zijn waar een kind zich veilig voelt, serieus genomen wordt en als individu benaderd wordt. Hierin zit de basis voor goed onderwijs: als uw kind met plezier naar school gaat, zal het met plezier streven naar goede resultaten’. 
In het schooljaar 2011-2012 zijn wij gestart met ‘Happy Oosteinder. Het doel hiervan was om de emotionele en sociale ontwikkeling te integreren in het gehele lesgeven en niet als ‘apart vak’ te zien. 
Aansluitend hierop zijn wij vanaf schooljaar 2014-2015 verder gegaan met integratief leren in samenwerking met Treen je Breen. Om tot goed leren te komen, kijken wij als school naar de balans tussen de emotionele, sociale, cognitieve en fysieke ontwikkeling van een kind met als doel een basis te creëren voor ontwikkeling en zelfvertrouwen. 
Voor ons als school kwamen nu twee elementen samen; je als kind veilig en gelukkig voelen (Happy Oosteinder) én vanuit balans leren (Integratief leren). 

 

Hier vindt u de visie van de Oosteinder: visie van de Oosteinder

 

De eerste twee pagina’s zijn een samenvatting van de visie. Vanaf pagina drie wordt de visie verder toegelicht.

Nieuws

Extra nieuwsbericht verstuurd

De Oosteinder is op vrijdag 15 maart open en er zal gewoon les worden gegeven. Er is een extra nieuwsbericht hierover verstuurd aan alle ouders.

Het nieuwsbericht is ook te vinden op de website onder het kopje documenten/ nieuwsbrief.

14 maartLees verder
SchouderCom extra uitleg

Beste ouders, verzorgers, 

 

Zoals u wellicht al heeft gemerkt, is de SchouderCom app vernieuwd. Heeft u de vernieuwde app nog niet, dan kunt u deze updaten vanuit de Apple app store. 

We hebben voor u een aantal belangrijke veranderingen op een rijtje gezet, zodat u probleemloos de app van SchouderCom kunt blijven gebruiken.  

 

Agenda 

Als u de agenda opent, ziet u het jaaroverzicht. Door op de maand te klikken, krijgt u een maandoverzicht. Vanuit hier kunt u naar een week of dag navigeren. Alle activiteiten die dit schooljaar plaatsvinden staan hierin vermeld. Door op de activiteit te klikken krijgt u soms nog aanvullende informatie, bijvoorbeeld voor welke groepen het betreft. 

Als u helemaal naar beneden scrolt, vindt u hier het vakantieschema. Hierin staan alle vakanties en vrije dagen op een rijtje. 

 

Meer 

Onder de pagina Meer, kunt u de afwezigheid van uw kind melden. U kunt hier ook aangeven als uw kind iets later komt omdat het eerst bijvoorbeeld naar de dokter of tandarts moet. De betreffende leerkracht krijgt hier een melding van. U hoeft dan dus niet te bellen naar school. 

 

Documenten 

In de map documenten vindt u onder andere documenten betreffende Andere schooltijden en de notulen van de vergaderingen van de MR. 

Bij bepaalde activiteiten wordt hier de nodigde informatie verzameld. Voor bijvoorbeeld de sportdag en carnaval, stonden hier de brieven voor de hulpouders geplaatst.  

 

Privacy en overige vragenlijsten 

De toestemmingsvragen voor het gebruik van beeldmateriaal staan nu onder meer.  

Nog niet alle ouders hebben dit formulier ingevuld. Zolang u dit formulier nog niet hebt ingevuld, worden er geen foto's van uw kind gemaakt. 

Heeft een dit nog niet gedaan, zou u dit wel zo spoedig mogelijk willen invullen? We kunnen dan weer leuk beeldmateriaal delen via het blog. 

 

Instellingen 

In de instellingen kunt u de notificaties aanpassen. 

Hier kunt u per item (nieuw bericht, nieuwsbericht, bijdrage aan de blog) kiezen om een notificaties te ontvangen. U kunt het instellen om een notificaties te ontvangen per bericht, per dag 2x een samenvattingsemail of om geen notificaties te ontvangen. 

Wij adviseren om dit per dag of per bericht in te stellen. Het kan anders zijn dat u van een bericht dat aan het begin van de week wordt verstuurd, pas op vrijdag een melding krijgt. 

Vorige week is er een nieuwsbericht verstuurd vanuit de MR. Heeft u deze gemist? Dan is het verstandig om de instellingen aan te passen. 

 

Heeft u nog vragen over SchouderCom, vraag het aan de leerkracht of stuur een bericht aan info@oosteinderschool.nl. 

 

Vriendelijke groet, 

Team Oosteinder 

19 oktoberLees verder

Kalender

<< augustus 2019 >>
madiwodovrzazo
       
2930311234
       
567891011
       
12131415161718
       
19202122232425
       
2627282930311
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren
Loading...