Ouder & kind adviseur

Beste ouders/verzorgers,

 

Mijn naam is Maartje de Kort-Kuijsten. Ik ben jeugdhulpverlener bij de gemeente Amstelveen/Aalsmeer.

Vanaf september 2022 ben ik op maandagochtend op de oneven weken vanaf 8:45 uur aanwezig als ouder-kindcoach op de Oosteinder.

 

In mijn werk kijk ik zowel naar de individuele ontwikkeling van kinderen als naar de dynamiek binnen gezinnen. Voor mij is het belangrijk om goed aan te sluiten bij de hulpvraag die ouders en kinderen hebben en om niet meer, maar ook niet minder te doen dan nodig is, zodat kinderen binnen hun mogelijkheden zo goed en gezond mo-gelijk kunnen opgroeien.

 

Dit betekent concreet dat u mij rechtstreeks kan benaderen voor informatie en advies als er vragen en/of zorgen zijn rondom de ontwikkeling en opvoeding van uw zoon en/of dochter. Als de intern begeleider of leerkracht vragen en/of zorgen heeft om-trent de ontwikkeling van uw zoon/dochter, zal hij/zij deze zorgen met u bespreken. Indien gewenst kan ik aansluiten bij een gesprek hierover.

 

Tevens kan ik korte gesprekjes/ begeleiding bieden aan een leerling (gericht op het gedrag / sociaal emotionele ontwikkeling), observeren in de klas en meedenken over een passend zorgaanbod binnen of buiten de school. Als dat nodig blijkt, kan ik een beschikking afgeven voor verdere hulp als dat onder de jeugdwet valt. Gesprekjes met leerlingen worden alleen gevoerd als u hier toestemming voor heeft gegeven.

 

Wanneer u meer wilt weten, of iets met betrekking tot de ontwikkeling of het gedrag van uw kind wil bespreken, hoop ik dat u mij weet te vinden.

Mijn e-mailadres is m.de.kort@amstelveen.nl en mijn telefoonnummer is 06-24181570

 

Met een vriendelijke groet,

 

Maartje de Kort-Kuijsten

Jeugdhulpverlener/ ouder-kind coach

Maartje de Kort-Kuijsten

 

 

 

 

 

Nieuws

De Oosteinder neemt afscheid van Juf Lous

Veel Aalsmeerse kinderen en inmiddels volwassenen hebben bij Juf Lous in de klas gezeten. Lous Zandvliet werkt namelijk al meer dan 30 jaar bij SKOA (Stichting Katholiek Onderwijs Aalsmeer). Ze heeft als invaller, intern begeleider en leerkracht op de Jozefschool in Aalsmeer centrum gewerkt en nu werkt ze alweer 12 jaar op de Oosteinder in Aalsmeer Oost. Juf Lous gaat nu genieten van haar welverdiende pensioen.  

 

Lous heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd op het gebied van meer- en hoogbegaafde kinderen. Ze heeft daarvoor de Projectklas opgezet. Kinderen die goed zijn in begrijpend lezen en spelling kunnen in aanmerking komen voor uitdaging in de Projectklas. Deze kinderen zijn vaak gewend dat het leren hen makkelijker afgaat, in deze klas worden ze echter uitgedaagd om in hun ontwikkelzone te komen. Soms slaat dit door in de paniekzone, maar dan is Juf Lous er altijd om te helpen.  

 

Deze week hebben alle kinderen van de Projectklas afscheid genomen van hun juf. En zoals het past bij Lous heeft ze er voor gezorgd dat er ook voor iedereen wat lekkers was. Ook het team van de Oosteinder had binnen mum van tijd alle taart op. Morgen (vrijdag) is het nog een keer feest en zal Lous op verschillende manieren verrast gaan worden.  Namens alle kinderen, ouders en teamleden van de Oosteinder willen we Lous van harte bedanken voor alles wat ze voor de school heeft betekend. Gelukkig hebben we de Projectklas als blijvende herinnering aan haar.  

Afscheid Lous van de projectklas

15 decemberLees verder
Sinterklaas

Wat een feest is het vandaag!

Eindelijk konden we Sinterklaas weer buiten ontvangen.

Het ging nog bijna mis, want Sinterklaas stond op de golfbaan.

Hij is gelijk in het golfkarretje gestapt en was precies op tijd op de Oosteinder. 

De kinderen van groep 1 t/m 4 zijn allemaal op visite geweest bij Sinterklaas en de kinderen van groep 5 t/m 8 hebben feest in de klas met surprises.

Het is weer genieten. 

Sinterklaas

 

Sint

25 novemberLees verder

Kalender

<< februari 2023 >>
madiwodovrzazo
       
303112345
       
6789101112
       
13141516171819
       
20212223242526
       
272812345
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren